تاریخچه شورای اسلامی روستای حمیری
شوراهای اسلامی شهر و روستا شوراهایی هستند که در شهرها و روستاها ایران بهطور جداگانه با رای مردم همان حوزه انتخاب میشوند. شورای هر استان نیز از نمایندگان منتخب شوراهای شهرستانهای تابعه آن استان تشکیل میشود.
بر لزوم وجود شوراهای مختلف در قانون اساسی تصریح شده است، اما تدوین ساز و کار اجرایی آن تا دولت هفتم(1376) به تعویق افتاد. اولین دوره انتخابات سراسری شوراهای اسلامی کشور در ۷ اسفند سال ۱۳۷۷ با استقبال زیاد مردم در بیش از ۴۰۰۰۰ حوزه انتخاباتی برگزار گردید و نهایتا حدود ۲۰۰ هزار نفر از منتخبین مردم جهت اداره امور شهرها و روستاهای کشور به عنوان عضو شورای اسلامی شهر یا روستا برگزیده شدند.
شروع به کار شوراهای اسلامی از ۹ اردیبهشت سال ۱۳۷۸ و همزمان با پیام امام خمینی(ره) در خصوص شوراها و با صدور پیام ویژهای از سوی امام خامنهای(مدظله العالی) آغاز گردید. این نهاد مردمی فعالیتهای گسترده و مؤثری در کل کشور دارد.
انتخابات شورای شهر تنها انتخابات سراسری در کشور است که بدون نظارت شورای نگهبان برگزار میشود. بررسی و رسیدگی به صلاحیت داوطلبان انتخابات شوراهای اسلامی برعهده هیئتهای اجرایی و نظارت بر انتخابات شوراهای اسلامی شهر و روستا است.
از سال ۱۳۷۷ تاکنون شش دوره انتخابات شهر و روستا برگزار شده و دورههای زیر تشکیل یافته است:
- دورهٔ اول: ۱۳۷۷–۱۳۸۱
- دورهٔ دوم: ۱۳۸۱–۱۳۸۵
- دورهٔ سوم: ۱۳۸۵–۱۳۹۲
- دورهٔ چهارم: ۱۳۹۲–۱۳۹۶
- دورهٔ پنجم: ۱۳۹۶–۱۴۰۰
- دورهٔ ششم: ۱۴۰۰–۱۴۰۴
شورای اسلامی روستای حمیری تا دوره چهارم شوراها به صورت مشترک با روستاهای همجوار (دفاری و کابلی) تشکیل و اداره می شد. پس از سرشماری عمومی نفوس و مسکن سال 1395 و ثبت رسمی جمعیت این روستا (25 خانوار، 93 نفر) شرایط تشکیل شورای مستقل ایجاد و با پیگیری اهالی روستا شورای اسلامی روستای حمیری از دوره پنجم(1396-1400) تشکیل شد.
اطلاعات اعضای شورای اسلامی روستای حمیری به شرح زیر است:
- دوره پنجم: 1396-1400:
- رضا قاسمی ؛ رئیس شورا
- داوود سعیدی زاده ؛ نائب رئیس
- مهدی ذاکری قشمی ؛ منشی
- دوره ششم: 1400-1404:
- رضا قاسمی ؛ رئیس شورا
- داوود سعیدی زاده ؛ نائب رئیس
- مهدی ذاکری قشمی ؛ منشی
0 Comments